Voorstelling

Verse blik

14 mei in Theater Ins Blau

Dansend, zingend, sprekend. Vanuit al onze disciplines zetten we ons in voor een nieuwe wervelende show die jouw blik ververst. Een middag en een avond waarin naast plezier onze inzameling voor Stichting De Groente Deler centraal staat. Kom ook en geniet van een Verse Blik!

Benefietvogels

Het doel

Wekelijks worden ruim 2.200 monden gevoed door de Leidse Voedselbank. Iedere week zijn zij hiervoor afhankelijk van donaties.

Alhoewel mensen voor vier dagen voedsel ontvangen, zit hier slechts voor twee dagen verse groenten bij. Veel te weinig in onze ogen, want gezonde voeding draagt bij aan de gezondheid van mensen.

Hoe goed het ook is dat zowel supermarkten als consumenten steeds meer verduurzamen en zich in toenemende mate bewust worden van verspilling, het zorgt er ook voor dat er steeds minder overschot is om te doneren. Om dit gat te vullen is Stichting De Groente Deler begonnen met het produceren van verse, biologische groenten bij zelfoogsttuin BijMei.

Waar zij begonnen met 100 porties per week, steeg dit aantal in 2022 naar 225 porties. Dit jaar streeft de stichting naar het doneren van 275 porties verse groenten. Door deze groei in ambitie, groeit ook de zoektocht naar de financiële steun om dit te realiseren.

Het raakte ons bij Benefiet Vogels dat ook dit gaat om mensen die maar beperkt hebben wat voor veel van ons bijna vanzelfsprekend is. Duurzaamheid, gezondheid, natuur en voeding zijn belangrijke thema’s voor ons, dus het was voor ons een logische keuze om dit benefiet voor Stichting De Groente Deler te organiseren.

Leidse voedselbank

Leidse Voedselbank

Stichting Voedselbank Leiden e.o. helpt mensen die niet genoeg geld hebben om iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten.

Zelfoogsttuin BijMei

Bij Mei is een natuurvriendelijke zelfoogsttuin in Zoeterwoude, op een steenworp afstand van Leiden.

Stichting De Groente Deler

De Groente Deler organiseert het oogsten en doneren van verse groenten aan de Voedselbank Leiden in samenwerking met BijMei.

Het programma

Op 14 mei 2023 organiseren wij ons benefiet in theater Ins Blau in Leiden. Met een matinee om 14:00 uur en een avondvoorstelling om 20:00 uur staat ‘Benefiet Vogels’ weer vol enthousiasme voor jullie op de planken met de sprankelende voorstelling ‘Verse Blik’. Net als vorig jaar zal er een diversiteit zijn van unieke acts, met onder andere dans, muziek, poëzie en aerial silks.

Benieuwd naar wat er allemaal te zien zal zijn? Hou onze Instagram in de gaten voor de aankondiging van de acts!

De kaartverkoop opent op 14 april. Zet het maar vast in je agenda’s!

Datum

Zondag 14 mei 2023

Waar

Theater Ins Blau
Haagweg 6, Leiden

Tijd

14.00u Matinee
&
20.00u Avondvoorstelling

2022

Iedere vogel prijst zijn nest

Met enorme dankbaarheid kijken we terug op onze eerste voorstelling: ‘Iedere Vogel Prijst Zijn Nest’, ten behoeve van Stichting Bootvluchteling. Ontstaan vanuit een idee en een gevoel van noodzaak hebben we een theatervoorstelling neergezet, waarmee we maar liefst €5.500 hebben opgehaald voor het goede doel. Bij het weggaan vroegen bezoekers wanneer ze weer konden komen kijken en artiesten of ze een volgende keer weer zouden mogen optreden. Die mogelijkheid bieden wij natuurlijk graag!

Benieuwd naar hoe het was? Bekijk de fotogalerij voor een sfeerimpressie. Ook kun je het programmaboekje van de voorstelling teruglezen voor interviews met de organisatoren en artiesten, inclusief mooie columns met persoonlijke verhalen van mensen die weten hoe het is om hun land te ontvluchten.