Over ons

Drie soorten vogels

lokalen, exoten en dwaalgasten

In de vogelarij heb je drie soorten vogels: lokalen, exoten en dwaalgasten. Geen soort is meer geliefd dan de dwaalgast: een onverwachte vogelsoort die ergens de verkeerde kant op is getrokken en daardoor als onverwachte verschijning door vogelaars verwelkomd wordt. Zo trekken hordes enthousiastelingen er voor dag en dauw op uit om in Nederland de zeldzame Siberische tjiftjaf te zien. Diversiteit wordt hier bejubeld.

Noodzaak

Hoe anders kan het dan zijn, dacht Nora, toen zij op Lesbos was en zag hoe mensen op hun trektocht in zo’n ongastvrije situatie waren beland. Bij thuiskomst voelde ze de noodzaak om meer te doen voor mensen die het minder hebben. Enerzijds met het doel geld op te halen en bewustwording te creëren, anderzijds om te vieren dat de pandemie weer op z’n retour was, besloot ze een theatervoorstelling te organiseren.

Hulp

Met de hulp van goede vriendin Beatrijs werd het Benefiet Vogels: Iedere Vogel Prijst Zijn Nest. Geen van beiden had enige ervaring of expertise in het produceren van theater, maar met een goede dosis enthousiasme, een vleugje zelfoverschatting en veel hulp is het een bijzonder mooie voorstelling geworden.

Opgedane kennis

Een vers doel

Eigenlijk zonde, dachten we, om zoveel opgedane kennis niet nog een keer te gebruiken. Met versterking van nieuw teamlid Louise en een vers doel presenteren wij op 14 mei 2023 een nieuw benefiet, ditmaal voor Stichting De Groente Deler. Een stichting die zich inzet voor het bieden van verse groenten aan de klanten van de Voedselbank in Leiden.

Lees meer over het nieuwe doel op de pagina voorstelling.

Over ons

Het Team

Nora

In het dagelijks leven is Nora arts. Vanuit deze rol deed zij twee maanden vrijwilligerswerk in het vluchtelingenkamp op Lesbos. Ze is de initiatiefnemer van de Benefiet Vogels, houdt van dansen, koken, vogels kijken, en aanpakken.

Beatrijs

Naast behandelaar in de Basis GGZ is Beatrijs ook schrijver, waarvoor ze haar tweede naam, Kirsten, gebruikt. Ze neemt haar creatieve blik mee in de organisatie van de voorstellingen en zorgt ervoor dat er een treffend programma staat. Daarnaast spaart ze voor de grootste theecollectie van Leiden.

Louise

Stamgast bij dezelfde danslessen als Nora en Beatrijs is Louise ons nieuwste teamlid. Als zangeres van een Leidse band en organisator bij Bourbon Street zorgt ze onder andere voor de promotie en muzikale invulling van de voorstelling.

Programma

Meer over de voorstelling?

Doneer

Wil jij ons doel steunen?